SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME İÇİN OYUN VE EĞİTİM GEREÇLERİ – SERGİ VE ÖDÜL TÖRENİ

m3

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ve Pınar Enstitüsü işbirliği ile, INDD 202 Endüstriyel Tasarım Stüdyosu II dersi kapsamında, 2. Sınıf öğrencileri tarafından geliştirilen, okul öncesi çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğretmeye yönelik oyuncak / oyun elemanları / eğitim gereçleri projeleri, 17 Haziran 2015 tarihinde, saat 14:00’da Rektörlük Fuaye Alanı’nda sergilenmiş ve Pınar Enstitüsü tarafından ödül kazanan 4 öğrencinin ödülleri kendilerine takdim edilmiştir.


MEZUNİYET PROJELERİ SERGİSİ VE JÜRİSİ

m1 m2

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ilk mezunlarına ait mezuniyet projeleri Rektörlük Fuaye Alanı’nda sergilenmiş ve mezuniyet jürisi, bölüm öğretim elemanları ve proje danışmanı olarak öğrencilerimize destek veren Vestel Elektronik, Vestel Beyaz Eşya, Çamlı Yem ve Bornova Belediyesi’nin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.


“BIRAK DAĞINIK KALSIN!” / KUNTER ŞEKERCİOĞLU


“MEZUNİYET SONRASI: PROFESYONEL HAYATIN İLK GÜNÜ” / ESİN KAVLAK

07 esin_kavlak_afis-01


 “GELECEK İÇİN ÖNGÖRÜLER” / ADNAN SERBEST

06 adnan_serbest_ekran-01


 “DİSİPLİNLERARASI YOLCULUK” / DENİZ DİNİZ

05 deniz_diniz_afis-01


“HAYATI TASARIMLA OKUMAK” / AREN KURTGÖZÜ

04 aren_emre_tr-01


“TASARIM DENEYİMLERİ” / OZAN KORKUT

03 ozan_korkut_tr-01


“NESNELERİ DÜŞÜNMEK” / MERİÇ KARA

02 meric_kara_tr_ekran-01


HAYATININ DÜMENİNE SEN GEÇ” / SUMRU GÜNDÜZ & VİOLET ALALOF

01 sumru-01-01


 

‘ÇÖP EVE DÖNÜYOR’ 2.İSTANBUL BİENALİ’NDE SERGİLENİYOR

1 Kasım – 14 Aralık 2014

Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü

cop eve donuyor 01

IMG_5939

 

 

 

 

 

 

 

‘Çöpler Eve Dönüyor’ Projesi Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü birinci sınıf öğrencileri tarafından Yar. Doç Dr. Fatma Esen Taylor’ın ders koordinatörlüğünde‘Temel Tasarım 2’ dersi kapsamında geliştirilmiştir.

Projenin amacı son yıllarda katı atıklardan kaynaklanan sorunların dünya çapında gittikçe artmakta olduğunu ve bu atıkların önemli bir kısmının geri dönüşüm ile yeniden değerlendirebileceğinin altını çizmektir.

Proje kapsamında öğrenciler pet şişe, karton, teneke gibi atık malzemeleri kullanarak iç ve dış mekanlar için enerji tasarrruflu kavramsal aydınlatma elemanları tasarlamışlardır. Proje, katı atıkların potensiyelini ve günlük hayattımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek fonksiyonel ürünleri geliştirirken yeniden kullanılabileceğini bireylere ve topluma hatırlatmayı hedefliyor ve onları çevre kirliliğini azaltmak için çalışmaya davet ediyor.

 


 

ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ SERGİSİ ve SEMİNER

20-24 Ekim 2014

Yaşar Üniversitesi, Fuaye Alanı

ekren-gorseli

 

 

 

 

 

 

 

2013-2014 akademik yılında yürütülen tasarım projelerinin ve çalışmalarının sergilendiği Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrenci Sergisi 20-24 Ekim 2014 tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi Rektörlük Binası Fuaye Alanı’nda sergilenmektedir.

Serginin açılış etkinliği olarak Vestel Elektronik Endüstriyel Tasarım Ekibi Şefi Dr. Sultan Kaygın Sel “Mezuniyet Sonrasında Endüstriyel Tasarımda Kariyer Olanakları” başlıklı seminer gerçekleştirilmiş ve endüstriyel tasarım öğrencilerine, onları üniversite eğitimi sonrasındaki profesyonel yaşamlarında bekleyen mesleki potansiyeller aktarılmıştır. Bu semineri takiben, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mine Ovacık, Endüstriyel Tasarım Bölümü Etkinlik Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Fatma Esen Taylor’ın konuşmaları ve Müzik Bölümü öğrencilerinin verdiği müzik dinletisi ile açılış kokteyli gerçekleştirilmiş ve sergi ziyarete açılmıştır.